[O2] malowanie całęgo samochodu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sinuh3
    Classic
    • 2013
    • 22

http://www.youtube.com/watch?v=Vr9r5J40HAw
  • gaca
    Drive
    • 2011
    • 79

Witam
    Chce malować cały samochód i teraz pytanie czy znacie jakiś zakład lakierniczy na śląsku który może wykonać taką usługę w miarę tanio no i oczywiście perfekcyjnie.Samochód nosi ślady zarysowań przez poprzedniego właściciela(przedstawiciel handlowy najprawdopodobniej) a jako że mam zamiar jeszcze kilka latek tym samochodem pojeździć fajnie by było gdyby prezentował się jak nowy.
    Z góry dzięki za wszelakie informacje

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gaca, tylko pomyśl tez o późniejszej sprzedazy....teraz ludzie przyjezdzajac po autko za ok 7 tys wyciagaja czujnik i autko macaja..... - czy az taki jest lakier zniszczony zeby całe autko malowac???? I piszesz "zeby bylo tanio i perfekcyjnie" - wiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie :diabelski_usmiech
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez gaca
        Chce malować cały samochód
        Zamieszczone przez gaca
        Samochód nosi ślady zarysowań przez poprzedniego właściciela(przedstawiciel handlowy najprawdopodobniej) a jako że mam zamiar jeszcze kilka latek tym samochodem pojeździć fajnie by było gdyby prezentował się jak nowy.
        Zamiast malować całe auto zainwestuj w porządny prces Detailingu w renomowanym studiu car-detailingu. Wyjdzie cię to taniej, auto będzie wyglądało lepiej niż po malowaniu i zamiast stracić zyska na wartości
        Polecam np. tę firmę:

Lub tę:
        https://car-spa.pl/wp-content/uploads/2021/03/car_spa_montaz_www_LQ_712.mp4 Korekta lakieru Przywróc dawny blask swojemu samochodowi usuwając wszystkie rysy i zmatowienia. Powłoka ceramiczna Zabezpiecz lakier swojego auta przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Bezbarwne folie ochronne Folie to najskuteczniejsza forma zabezpieczenia lakieru przed uszkodzeniami. Zmiana koloru auta W sposób bezpieczny i szybki możemy zmienić kolor Twojego samochodu. Auto Detailing w wykonaniu Car SPA W salonach …

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 13:00 ]
        Zamieszczone przez piotrek_os
        wiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie
        Dokładnie tak. Niestety ale jedno wyklucza drugie
        Czarny Elegance

Komentarz

• gaca
          Drive
          • 2011
          • 79

Zamieszczone przez Big
          Zamieszczone przez gaca
          Chce malować cały samochód
          Zamieszczone przez gaca
          Samochód nosi ślady zarysowań przez poprzedniego właściciela(przedstawiciel handlowy najprawdopodobniej) a jako że mam zamiar jeszcze kilka latek tym samochodem pojeździć fajnie by było gdyby prezentował się jak nowy.
          Zamiast malowac całe auto zainwestuj w porządny prces Detailingu w renomowany studiu car-detailingi. Wyjdzie cię to taniej, auto bedzie wyglądało lepiej niz po malowaniu i zamiast stracić zyska na wartości
          Polecam np. tę firmę:

Lub tę:
          https://car-spa.pl/wp-content/uploads/2021/03/car_spa_montaz_www_LQ_712.mp4 Korekta lakieru Przywróc dawny blask swojemu samochodowi usuwając wszystkie rysy i zmatowienia. Powłoka ceramiczna Zabezpiecz lakier swojego auta przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Bezbarwne folie ochronne Folie to najskuteczniejsza forma zabezpieczenia lakieru przed uszkodzeniami. Zmiana koloru auta W sposób bezpieczny i szybki możemy zmienić kolor Twojego samochodu. Auto Detailing w wykonaniu Car SPA W salonach …

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 13:00 ]
          wiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie
          Dokładnie tak. Niestety ale jedno wyklucza drugie
          nie da rady samo polerowanie obojętnie czym nie da pożądanego efektu.Rysy są na tyle głębokie że nawet fachowa polerka samochodu nic nie da wiem bo byłem u kilku lakierników także tylko malowanie może pomóc

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 13:06 ]
          gaca, tylko pomyśl tez o późniejszej sprzedazy....teraz ludzie przyjezdzajac po autko za ok 7 tys wyciagaja czujnik i autko macaja..... - czy az taki jest lakier zniszczony zeby całe autko malowac???? I piszesz "zeby bylo tanio i perfekcyjnie" - wiec ....przewaznie to bywa....albo tanio...albo perfekcyjnie :diabelski_usmiech
          nie no nie chodzi o to żeby zrobić to za darmo ale sam wiesz jak jest nie zawsze cena idzie z jakością także po co przepłącać tysiąc lub dwa za fuszerkę.Byłem w kilku zakłądach lakierniczych to cena oscyluje między 2 do 3 tyś PLN ale tak naprawdę nic nie wiem o tych zakłądach jak z ich renomą dlatego założyłem wątek

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez gaca
            nie da rady samo polerowanie obojętnie czym nie da pożądanego efektu.Rysy są na tyle głębokie że nawet fachowa polerka samochodu nic nie da wiem bo byłem u kilku lakierników także tylko malowanie może pomóc
            Nie to żebym na siłę cię namawiał, ale podjedz do fachowców od detailingu i niech rzucą okiem na lakier twojego auta.
            Wierz mi że profesjonalny zabieg car-detailingu moze zdziałać cuda
            O np. takie:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8307 - to firma ze Śląska
            Czarny Elegance

Komentarz

• conan
              Rider
              • 2011
              • 546

gaca jak coś to polecam Autoklinika J Paja .
              Nie jedno auto malowali w całości i efekt zawsze perfekcyjny. Moja przyszła żona pracuje w biurze tak że jak coś to pytaj :wink:
              Moja skodzinka o2
              Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

Big, ale ceny powalają...3000 tyś za auto używane
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez Biszczu
                  A ty myśisz, że ile Cie wyniesie malowanie całego auta ??
                  A tu masz profesjonalną usługe. Auto wygląda po niej lepiej niż nowe (i to nie przenościa tylko fakt!!) i jeszcze dodatkowo zabepzieczenie lakieru które spokojnie utrzyma się przez ok. 6 miesięcy.
                  P.S
                  Jesli spojrzałbyś na ceny stosowanych kosmetyków i nakładu pracy (ok. 2-3 dni) to wcale nie jest to wysoka cena.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

Big, nie wiem, nie znam się, ale pierwsze co to rzuciła mi się cena usługi :wink: za lakierowanie oczywiście więcej zdaje sobie sprawę (250-300 za element)
                    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Udesky
                      RS
                      • 2007
                      • 1692
                      • Octavia I (1U2)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

gaca posłuchaj Big i zainteresuj się tym. Fachowcy posiadający odpowiednią wiedzę i umiejętności w połączeniu z dobrymi produktami potrafią zdziałać cuda. Ja sam byłem w szoku jak mój lakier potrafił wyglądać po amatorskim czyszczeniu zestawem do odnawiania lakieru, a do tego robiłem to pierwszy raz.
                      Pytanie czego używają, niektóre środku potrafią mieć chore ceny z naszej perspektywy.
                      CAR - SPA jest niedaleko mnie, czasem niezłe fury tam stoją więc muszą być dobrzy w tym co robią.

Zawsze pozostaję opcja "B", obkleić samochód folią. Ostatnio bardzo popularne.
                      W Polsce nie ma kryzysu.
                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

za lakierowanie oczywiście więcej zdaje sobie sprawę (250-300 za element)
                        Myslę, że wyjdzie troche więcej niż 300 zł/element przy lakierowniu całego auta
                        Ale nawet gdy policzymy 300 zł/element to mamy przeciętnie 13 elementów (2 przednie błotniki, 2 x przednie drzwi, 2 x tylnie drzwi, 2 tylnie błotniki, klapa bagażnika, dach, maska silnika, zderzak przedni, zderzak tylni), a dojdzie jeszcze atrapa chłodnicy, jakieś listwy, wykończenia itd.
                        W każdym razie 13 elementów x 300 zł = 3900 zł A moim zdaniem na tym się nie skończy i wyjdzie ci gdzieś ok. 4 500 zł
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Marcello01
                          Rider
                          • 2009
                          • 491
                          • Octavia I (1U2)
                          • AGP 1.9 SDI 68 KM

a nie lepiej autko okleić folią ??
                          https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

• pandzik
                            RS
                            • 2011
                            • 2254
                            • Seat

gaca, Wrzuć zdjęcia autka, które chcesz "malować". Szczerze wątpie aby O2 wymagała takiego zabiegu.

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7461
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez gaca
                              Bo im to wyjdzie lepiej finansowo

Jak widać poniżej głębokie rysy też można wyprowadzić bez lakierowania.
                              Przed:

Po:

Przed:

Po:

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 14:18 ]
                              Ups. Nie zauważyłem posta Biga ops:
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• wow
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 227

nieżle , jestem w szoku !
                                wow wr............

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

Zamieszczone przez Mihau
                                  Jak widać poniżej głębokie rysy też można wyprowadzić bez lakierowania.
                                  no własnie, ale jak to jest, to jest "na stałe" czy wylezie znowu po myciu czy coś?
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Mihau
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7461
                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Cholera wie ale pewnie na stałe, bo inaczej to by sensu nie miało.
                                    Zapewne zawitam w Shine Factory ze swoją rysą jakoś w lato to się okaże
                                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• gaca
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 79

te wszystkie zabiegi cuda to jest ale do pierwszego mycia i pózniej wszystko znowu wyjdzie wiem bo przerabiałem to w zaciszu swojego garażu także to jest fajne jak auto jedzie na wystawę albo do sprzedaży ale napewno nie jest to dobre żeby zlikwidować głębokie rysy.

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 15:25 ]
                                      Zamieszczone przez pandzik
                                      gaca, Wrzuć zdjęcia autka, które chcesz "malować". Szczerze wątpie aby O2 wymagała takiego zabiegu.
                                      popołudniu postaram się zrobić kilka fotek to wrzucę

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Zamieszczone przez szkoda
                                        to jest "na stałe" czy wylezie znowu po myciu czy coś?
                                        To jest na stałe.

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 15:59 ]
                                        Zamieszczone przez gaca
                                        te wszystkie zabiegi cuda to jest ale do pierwszego mycia i pózniej wszystko znowu wyjdzie wiem bo przerabiałem to w zaciszu swojego garażu także to jest fajne jak auto jedzie na wystawę
                                        Oj nie wiesz o czym piszesz, wogóle nie wiesz i dlatego piszesz straszliwe głupoty 8)

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 16:00 ]
                                        Zamieszczone przez gaca
                                        wiem bo przerabiałem to w zaciszu swojego garażu
                                        co przerabiałes ??? Kredki koloryzujce ad: czy inne marketowe sposoby i kosmetyki ?
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

gaca, pomaluj auto w dobrym serwisie. zrób przedtem dobre zdjęcia , ewentualnie w trakcie przygotowań do malowania. porządne malowanie samochodu wielkości octavii powinno się zamknąć w 4-4,5tyś choć teraz lakiery poszły sporo do góry podobno. nie rób tego w gównianym tanim zakładzie ponieważ bedziesz żałował . nie zrobią tego dobrze i będą 5 razy wóz polerowali , zabraknie im farby albo coś jeszcze innego .
                                          jakbyś chciał pogadać to pisz na pw bo nie chcę zaczynać tu jakiś niekończących się dyskusji..
                                          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Tippo
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1349
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez conan
                                            gaca jak coś to polecam Autoklinika J Paja .
                                            Tego goscia tez moge polecic, poznalem go na gali Newsweeka dla Firm rodzinnych, uczciwy czlowiek, wie co robi i wie co mowi. Cos mowil o jakiejs technice, ktora pozwala bardzo trwale nakladac lakier, sporo lat gw antykorozyjnej dawal na ta usuluge.

Komentarz

• andrzej111
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1391

Zamieszczone przez Big
                                              Jesli spojrzałbyś na ceny stosowanych kosmetyków i nakładu pracy (ok. 2-3 dni) to wcale nie jest to wysoka cena.
                                              Daj spokój z tym Swissvax'em, wszyscy wiedzą że to dobra marka ale nie wszystkich stać, zrażasz tylko ludzi do detailingu. Jak ktoś Ci się zapyta jakie auto kupić to powiesz 760i :?:
                                              Oddałeś tam kiedyś auto, skoro tak je polecasz? Rozumiem że pracujesz tylko na SV

gaca, są ludzie którzy robią u siebie w garażu i kasują za auto 400-800zł, a ich praca jest na najwyższym poziomie. Wejdź sobie kosmetykaaut i poszukaj ludzi z okolicy albo podjedź do R&S, niech ktoś rzuci fachowym okiem na to i będziesz widział czy malować czy nie

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 18:11 ]
                                              Zamieszczone przez szkoda
                                              no własnie, ale jak to jest, to jest "na stałe" czy wylezie znowu po myciu czy coś?
                                              na stałe, tu niema lipy :P
                                              Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• Udesky
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1692
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Najlepiej gdyby kolega wrzucił foto rys. Bo może nie są duże i samemu dałby radę odpowiednimi preparatami?
                                                Albo podjechałby do kogoś z forum, który ma prywatnie takie kosmetyki i spróbowali by czy da radę, jeśli tak to zakup i sama praca będzie tańsza i da więcej satysfakcji.

Zapytam się jeszcze na jakich elementach są te zarysowania? Bo może taniej będzie kupić dani element w oryginalnym lakierze i po prostu wymienić?
                                                W Polsce nie ma kryzysu.
                                                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Big
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 6389

Zamieszczone przez andrzej111
                                                  Daj spokój z tym Swissvax'em
                                                  :?: :?: :?: Ale o co ci kolego biega ???
                                                  zrażasz tylko ludzi do detailingu
                                                  a to dobre. Zwłaszcza że to ja na tym forum spopularyzowalem ...car detailing
                                                  Poczytaj moje posty zamiast pisac głupoty !!!
                                                  Oddałeś tam kiedyś auto, skoro tak je polecasz?
                                                  Oczywiście i to nie jedno i nie dwa !!
                                                  Rozumiem że pracujesz tylko na SV
                                                  A kto ci takich głupot naopowiadał ? widać, że nie czytasz moich postów, tylko ot tak sobie coś piszesz.
                                                  Zapraszam cie tu:

P.S.
                                                  Zobacz kto jest autorem tego wątku

[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 18:36 ]
                                                  gaca, są ludzie którzy robią u siebie w garażu i kasują za auto 400-800zł, a ich praca jest na najwyższym poziomie.
                                                  Ne wiem po co to piszesz, bo jest to powszechnie wiadome, a kolega i tak same tego nie bedize robił. Co najwyzej zleci to jakiejś firmie.
                                                  Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...